dimecres, 26 de maig del 2010

S'ha presentat la IP pel referèndum d'independència amb el suport de 7.000 persones

Amb el suport de gairebé 7.000 persones avui s’ha presentat al registre del Parlament la Iniciativa Popular (IP) per tal que la Generalitat convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya fent ús de la nova Llei de Consultes.


En només deu dies 574 persones s'han integrat a la comissió promotora i 6.250 s'hi han adherit com a signants, una xifra que s'ha titllat d''èxit aclaparador' i que 'legitima' els impulsors per tirar endavant el procés. Uriel Bertran i López Tena han demanat 'celeritat' a la Mesa del Parlament i l'han instat, un cop més, a centrar-se 'exclusivament' en l'anàlisi tècnica de la IP que asseguren és 'impecable'. En aquest sentit, Bertran ha apuntat que seria 'al·lucinant i surrealista' que els mateixos partits que a nivell local han aprovat mocions a favor de les consultes tinguin ara una postura diferent al Parlament.

Ara la Mesa del Parlament haurà de decidir si accepta a tràmit la IP. Si la decisió fos positiva començaria el procés per a la recollida de signatures (un 3% de la població, entre 150.000 i 220.000 persones) per tal que el Ple del Parlament hagués de votar si es tira endavant la convocatòria d'un referèndum oficial. Els promotors han tornat a insistir en el deure de la Mesa d'avaluar només les qüestions tècniques deixant les consideracions polítiques al marge. Així han demanat que 'no sigui una nosa' i que 'no coarti el dret a l'autodeterminació' dels ciutadans. López Tena ja avisava la setmana passada que, al seu entendre, si la Mesa tomba la IP estarà 'prevaricant'.

Quant a la posterior recollida de signatures, recorden que en els 462 municipis on s'ha celebrat una consulta sobre la independència ja hi han participat 485.000 persones, una xifra que dobla en escreix les 220.000 signatures que, com a màxim, caldria aportar perquè la IP tirés endavant.

Font: directe.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada