dimarts, 11 de maig del 2010

La Coordinadora presenta el dictamen i el full de ruta per convocar el Referèndum oficial

Uriel Bertran, per part de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, i Alfons López Tena, President del Cercle d’Estudis Sobiranistes, han presentat a la seu d’Òmnium Cultural de Barcelona el dictamen per impulsar al Parlament el Referèndum Nacional d’Iniciativa Popular sobre la Independència.

El dictamen elaborat per Alfons López Tena reconeix que és possible presentar com a referèndum nacional d'Iniciativa Popular sobre la independència, la pregunta que s’està fent actualment a la Consulta, i que el Parlament de Catalunya no ha de tenir cap motiu jurídic per no acceptar a tràmit aquesta Iniciativa Popular, que permet la recentment aprovada Llei de Consultes Populars.

Una vegada conegut el dictamen Uriel Bertran, responsable de la Coordinadora Nacional, ha fet una crida a la societat civil catalana i a les Comissions Organitzadores Locals a constituir una Comissió Promotora àmplia i plural que presenti el Referèndum Nacional d’Iniciativa Popular sobre la Independència al Parlament de Catalunya.

A més ha afegit que “El referèndum nacional d’iniciativa popular sobre la Independència és la resposta del poble català al menyspreu de l’Estat Espanyol i del Tribunal Constitucional cap a Catalunya. Ja no volem sentència, volem referèndum d’ independència.” ha sentenciat.

Uriel Bertran també ha remarcat que si el Sí guanya en el referèndum, i si hi ha una majoria parlamentària disposada a fer-ho, s'haurà de proclamar la independència en exercici del dret a l’autodeterminació.

També ha recordat que l’anterior dictamen encarregat al Dr. Antoni Abad també reconeixia que la mateixa pregunta que es fa a la Consulta Popular es pot presentar com a Iniciativa Popular al Parlament de Catalunya. El dictamen d’Alfons López Tena és més global respecte la Llei de Consultes Populars, però ambdós autors arriben a la mateixa conclusió.

Finalment s’ha presentat el full de ruta que seguirà la Iniciativa Popular a partir d’ara:

1. Des d’avui mateix s’enviarà el dictamen i la pregunta a totes les entitats de la societat civil, a personalitats i a totes les Comissions Organitzadores Locals que han organitzat o que estan organitzant la Consulta sobre la Independència.

2. Es fa una crida a tota la societat catalana perquè es constitueixi en els propers dies una Comissió Promotora àmplia i plural que presenti la Iniciativa Popular al Parlament de Catalunya en aquesta legislatura.

3. Una vegada presentada, la mesa del Parlament haurà de decidir si l’admet a tràmit (només ha de valorar si s’ajusta a la Llei de Consultes Populars, l’admissió a tràmit no és una decisió política sinó tècnica).

4. Des del moment que s’admeti a tràmit, la mesa del Parlament haurà d’entregar a la Comissió Promotora els plecs amb els fulls de signatures. Encara que el Parlament es dissolgui per la convocatòria de les eleccions la recollida de signatures continuarà.

5. S’han de recollir unes 220.000 signatures (3% de la població) en el termini de sis mesos (ampliables a vuit). S’aprofitarà la Consulta de Barcelona per fer una gran recollida de signatures.

6. Una vegada es presenten les signatures al Parlament i s’autentifiquen, el Parlament de Catalunya ha de convocar un Ple per tal de votar la convocatòria del referèndum. Aquest Ple es celebraria en la propera legislatura.

7. Finalment, l’Estat ha de decidir si l’autoritza o no el referèndum. En el cas que no ho faci s’obrirà un conflicte polític internacional.

Font: http://referendumindependencia.cat/noticies/102/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada