dimecres, 19 de maig del 2010

Comença la campanya 'Volem votar' per recollir suports pel referèndum vinculant

Des d'ahir està activa la web volemvotar.cat que forma part de la campanya “Volem votar” impulsada per la Coordinadora Nacional de les Consultes sobre la Independència per la convocatòria d'una consulta nacional i vinculant. La campanya ja ha recollit més de 4.000 adhesions a través d'internet.

La campanya vol constituir la comissió promotora que presentarà al Parlament el proper dimarts 25 de maig la Iniciativa Popular perquè es convoqui un referèndum nacional i oficial sobre la independència. La pregunta serà la mateixa però reformulada de manera que compleixi amb la llei de consultes i el Parlament la pugui convocar.

De moment ja hi ha 4.000 voluntaris per recollir signatures i s'han fet arribar els fulls per formar part de la comissió promotora. Per ser-ne membre cal ser ciutadà català, no tenir càrrecs públics i no patir cap de les incompatibilitats que estableix la legislació. Els membres de la comissió són els representants dels signants de la IP.

Una vegada presentada al Parlament haurà de decidir si s'admet a tràmit, una decisió tècnica i no política. Un cop admesa es disposa de sis mesos per recollir 220.000 signatures. Un cop presentades el ple del Parlament hauria d'aprovar la convocatòria per majoria absoluta i, finalment, l'Estat l'hauria d'autoritzar.

Font: crònica.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada