dimarts, 20 d’abril del 2010

Els catalans d'Irlanda organitzen una consulta independentista el 24 d’abril

Aquest proper 24 d'abril de 2010 els catalans residents a Irlanda també podran votar en una consulta sobre la independència de Catalunya, com la d'Arenys de Munt, i les de les diverses onades de consultes que s'han anat produint, la tercera de les quals té lloc aquest mateix diumenge 25. Aquest referèndum també es farà simultàniament a molts altres països del món on hi resideixen catalans, com ara Holanda o Suïssa entre d'altres. Un col·lectiu de catalans que viuen a Irlanda, sense cap vincle polític o arrel a cap associació, aglutinats al voltant de la plataforma Irlanda Decideix, organitza aquesta consulta amb el suport d'entitats que coordinen les consultes a Catalunya. Se seguiran de manera estricta totes les directrius i procediments oficials per a garantir la integritat del referèndum i en aquest cap només podran votar els majors de 16 anys els nascuts a qualsevol territori dels països catalans que siguin residents a Irlanda.

Votació en un lloc emblemàtic de Dublín

Els catalans que hi vulguin participar, podran fer-ho en persona el 24 d'abril però també s'ha facilitat la modalitat de correu postal. Per a votar en persona, la mesa electoral estarà situada a l'edifici emblemàtic de la General Post Office (GPO) a O'Connell Street, un dels monuments simbòlics de la guerra de la Independència d'Irlanda.

Els horaris de votació seran el dissabte 24 d'abril de les 10 del matí a les 5 de la tarda. En acabar la jornada, el recompte de vots es farà al pub The Celt a partir de les 5 de la tarda, acompanyats de pintes, música i bon ambient irlandès-català.

Donar a conèixer el referèndum i Catalunya als irlandesos

A més d'oferir la possibilitat de votar, l'organització ha previst portar un punt d'informació sobre que és Catalunya i perquè es vol organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Durant la diada, es recolliran firmes dels simpatitzants (catalans, irlandesos o residents d'Irlanda d'altres nacionalitats) que estiguin a favor d'organitzar un referèndum per a dur al Parlament de Catalunya.

Font: http://www.racocatala.cat/noticia/22572/catalans-dirlanda-organitzen-consulta-independentista-24-dabril

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada