dilluns, 31 de maig del 2010

Un 13,67% de ciutadans ha participat en la consulta

Un 91,82 per cent dels ciutadans majors de 16 anys i empadronats a la ciutat -amb un 33% de l’escrutini efectuat- ha votat que sí a la independència

En una època en què l’abstenció està a l’ordre del dia en qualsevol cita electoral, Sabadell ahir va viure una festa democràtica en què 23.709 persones van passar per les 41 seus electorals que hi havia als setdistrictes de la ciutat. És a dir, un 13,67% per cent de la població amb dret a vot en aquest referèndum organitzat des de la societat civil.

Una dada que significa que la Plataforma per l’Autodeterminació de Sabadell (PAS) ha aconseguit un dels grans objectius que s’havia fixat: superar la participació del referèndum de la Diagonal de Barcelona “en què els vots per correu electrònic són més que discutibles”, en paraules del cap de campanya, Marc Monràs.

Pel que fa al resultat, amb un 33,6% de l’escurtini fet, el 91,82% dels votant va respondre ‘Sí’ a la pregunta ‘Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?’.

Pel que fa a la resta del pastís, un 5,60% va dir ‘No’, un 2% va votar en blanc i es va registrar un 0,58% de vots nuls, alguns dels quals van arribar des de Sevilla.

Els portaveus de la PAS van explicar el cas d’un noi que va enviar un vot des de la capital andalusa amb una fotocòpia del DNI, tot i que no es va poder donar com a bo perquè no ho va fer en base al procediment establert per al vot anticipat.

De fet, a Sabadell, el vot anticipat ha estat més gran que el que es va registrar ahir. La PAS va confirmar que abans del 30M havien participat en la Consulta més de 12.100 persones, mentre que de les nou del matí a les vuit del vespre de diumenge es van recollir 10.300 paperetes.

Més participació

Fins avui, des de la plataforma no donaran oficialment les dades per districtes, tot i que al llarg de diumenge ja es va veure una participació desigual en la ciutat. Quan faltaven cinc minuts per a les vuit del vespre, al Casal Pere Quart s’arribava al miler de vots mentre que al Centre Cívic de Rogelio Soto, al sud de la ciutat, es van tancar les meses amb 117 vots emesos (84 sí, 28 no, 4 en blanc i un vot nul).

Segons va declarar Monràs, això són deures pels 900 voluntaris que van col·laborar en aquest acte democràtic: “és el nostre deure de propiciar que la participació augmenti”.

Malgrat tot, el cap de campanya va felicitar a tothom present en aquesta consulta per aconseguir “l’entusiasme d’una votació no vinculant, que ha estat extraordinària”. El portaveu de la PAS, Antoni Dalmases, va posar l’accent en què “mig milió de catalans han participat en les consultes”.

Font: http://www.avui.cat/sabadell/notices/2010/05/un_13_67_de_ciutadans_ha_participat_en_la_consulta_9308.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada